Консервант для силосування рослинних кормів
Застосовується для сільськогосподарського виробництва силосування і сенажірованія рослинних кормів.

Склад: біологічно активні метаболіти, живі вегетативні клітини і спори: Lactococcus lactis subsp. lactis, Enterococcus fаecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum не менше 1,0х108 КУО / мл, Propionibacterium acidipropionici не менше 5х107 КУО / мл.
Ферменти: ксіналаза – 500 од / гр, амілаза 500 од / гр.

Препарат складається з двох складів:

Склад «А»пропіоново- і молочнокислі бактерії. 1) Propionibacterium acidopropionici. здатна розвиватися в нейтральному середовищі і утворювати пропионовую кисло ту, яка в перші години закладки подкисляет силосну масу до рН 5,2-5,5 при цьому запобігаючи уксуснокислое бродіння, а також дає більш швидкий старт молочнокіс- лим бактеріям, що дозволяє завершити процес консер- вірованія в більш стислі терміни (до 21 днів). 2) Lactobacillus acidophilus – є продуцентом молочної кислоти. 3) Lactobacillus plantarum – виробляє обидва ізомери молочної кислоти, мікроорганізм є антагоністом пато- генних бактерій E. coli і Salmonella typhimurium. 4) Lactococcus lactis – є продуцентом антібіотіче- ського речовини низина, активного проти цілого ряду патогених бактерій, у тому числі клострідій. 5) Enterococcus faecium – є продуцентом молочної кислоти, вітамінів групи В, а також ферменту целлюлаза, використовується для боротьби з дисбактеріозами.

Склад «Б» – ферментний комплекс. 1) ксиланазу – підвищує рівень вільних цукрів за рахунок розщеплення геміцелюлози корму. Ферменти, як б «распушают» стебло рослини на довгі волокна з утворенням вільних цукрів. 2) Альфа-амілаза – розщеплюють крохмаль до вільної глюкози, яка служить основним джерелом харчування бак- терий, закісляющіх силос. 3) Пектиназа – збільшує поживну цінність кормів, гидролізує некрохмалисті полісахариди і білки кормів.

Препаративна форма: двокомпонентна, непрозора суспензія від світло-коричневого до темно-коричневого кольору з відтінками різної насиченості. При зберіганні можливе утворення осаду, що розбивається при струшуванні.

Термін зберігання: 5 місяців.

Умови зберігання: транспортувати і зберігати в упаковці виробника. Сухому, захищеному від світла місці при температурі від + 2oC … + 10oC.

Упаковка: полімерні каністри ємністю 4 л і 1 л окремо (бактеріальний і ферментний склади).

ПЕРЕВАГИ:

– сприяє швидкій консервації кормів – за 5-7 днів;

– стабілізує склад органічних кислот і амінокислот, зберігаються цукру, підвищується засвоюваність вуглеводної фракції кормів;

– підвищує збереження каротиноїдів і вітаміну С до 1,8-2 рази;

– збільшує вміст вітамінів групи В (В2, В6, В12);

– забезпечує збереження сухої речовини на 90-91%, органічного на 90-95% в т. Ч. Сирого протеїну на 85-90%.

Приготування суспензії шляхом змішування складу А і Б в пропорції 4: 1. Суспензію застосовують і розрахунку 1,0 л. на 20 т. маси, що силосується. Для приготування робочого розчину 1,0 л препарату розводять в 80-100 л питної води. Витрата робочого розчину може бути змінений в залежності від початкової вологості сировини.

Витрата робочого розчину при розпилюванні: 80-100 л на 20 т силосується маси або 4-5 л розчину на 1 т зеленої маси. При внесенні препарату в бункері кормозбирального комбайна через апликатор розчин готується з розрахунку 50 мл суспензії на 1 л води (5 л суспензії на 100 л води). Норма витрати при внесенні через апликатор 1 л розчину на 1 т маси, що силосується.

Термін зберігання робочого розчину 24 години при t 4o – 8oC. Перед застосуванням контейнери з бактеріальної закваскою ретельно струшують до утворення однорідної суспензії. Обробку проводять пошарово, верхній шар обприскують найбільш рясно. Черговість змішування складів А і Б з водою не має значення.

Протипоказання, особливості та побічні ефекти:

– Сумісний з усіма інгредієнтами кормів, лікарськими засобами та іншими кормовими добавками;

– Протипоказання і побічні ефекти не встановлені;

– Не використовувати після закінчення терміну зберігання.

Мікроорганізми, що входять до складу препарату:

– сприяють перетворенню розчинних цукрів в молочну і пропионовую кислоти, швидко знижують pH, і перешкоджають утворенню надлишку оцтової кислоти, що забезпечує краще збереження поживних речовин в кормах;

– продукують низин, мають високу антагоністичну активність щодо патогенної мікрофлори;

– синтезують вітаміни групи В і ряд інших біологічно активних речовин;

– продукують молочну і пропионовую кислоту, знижують рН і направляють процес силосування в русло молочнокислого бродіння, сприяють його консервації і зберігання;

– амілаза і глюкоамілаза – підвищують рівень вільних цукрів за рахунок розщеплення геміцелюлози корму. Ферменти розщеплюють, стебло рослини на довгі волокна, з утворенням вільних цукрів;

– ксиланазу – розщеплює крохмаль до вільної глюкози, яка служить основним джерелом харчування бактерій, закісляющіх силос;

– Пектиназа – збільшує поживну цінність кормів, гідролізує НЕ крохмальні полісахариди і білки кормів.